Partner im RedaktionsNetzwerk Deutschland
Ouça Historier Som Endret Verden na aplicação
Ouça Historier Som Endret Verden na aplicação
(171.489)
Guardar rádio
Despertar
Sleeptimer
Guardar rádio
Despertar
Sleeptimer
Página inicialPodcastsHistória
Historier Som Endret Verden

Historier Som Endret Verden

Podcast Historier Som Endret Verden
Podcast Historier Som Endret Verden

Historier Som Endret Verden

Gjenklang
juntar
I Historier Som Endret Verden tar vi et dypdykk ned i historiebøkene for å prøve å forstå hvordan verden ble slik den er i dag. Hver uke inviterer programleder ... Veja mais
I Historier Som Endret Verden tar vi et dypdykk ned i historiebøkene for å prøve å forstå hvordan verden ble slik den er i dag. Hver uke inviterer programleder ... Veja mais

Episódios Disponíveis

5 de 140
 • The Great Binge
  Bli med til Victoria-tiden: Kjent for klasseskiller, moralisme, korsett og gudfryktighet. Og narkotika. Store mengder med narkotika. Her var det dog ikke like "sex, drugs and rock'n roll" som det var "innestengt seksuell frustrasjon, absurde mengder drugs og kanskje en rolig vals". Denne episoden er fra podkasten Historietimen. Kilder og tips til videre lesning:- Steven B. Karsch - A Brief History of Cocaine - Clayton J. Mosher, Scott M. Atkins - Drugs and Drug Policy: The Control of Consciousness Alteration- Tim Bryars og Tom Harper - A History of the Twentieth Century in 100 Maps Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  25/05/2023
  14:51
 • Englands parlamentariske historie
  Gjennom Charles IIIs kroning har vi blitt minnet på at England er et av verdens eldste og mest tradisjonsrike monarkier. England er også det landet i verden som har den lengste tradisjon for konstitusjonelt monarki. Den overlegent viktigste representative institusjon her har vært parlamentet. Men hvordan og hvorfor ble det som det ble i England, mens det hos arvefienden Frankrike tidlig gikk mot et kongelig enevelde? Og hva har det med den franske revolusjonen å gjøre? Og den amerikanske uavhengighetskrigen? Og når ble egentlig England et demokrati? Vi fikk besøk av to eksperter denne gangen: Rolf Hobson, professor ved Forsvarsinstituttet, og Kai Østberg, professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Programleder og produsent er Christian Konglund Musikk: Epidemic Sounds Podkasten er produsert av Gjenklang Studio  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  18/05/2023
  54:03
 • 1600-tallet - det verste århundret
  Tenk å bli født inn i et århundre hvor det var kun 3 år uten krig? På en tid hvor en mengde vulkanutbrudd sendte opp støv som dekket for solen, samtidig som verden var i "den lille istiden". Klimakrisen førte til ekstrem hungersnød, sykdom og pest, og millioner av mennesker døde. Samtidig skjedde en av verdens verste inflasjoner, og det var en evinnelig runddans av krig, borgerkrig og opptøyer. Allikevel, midt oppi all elendigheten, får vitenskapen en ny vår. Hva i alle dager skjedde? Og hvorfor?Vi fikk besøk av førstelektor Sjur Atle Furali for å fortelle oss hvorfor 1600-tallet var et så hinsides kjipt århundre å leve i.Programleder og produsent er Christian Konglund Musikk: Epidemic Sounds Podkasten er produsert av Gjenklang Studio  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  11/05/2023
  33:44
 • Pilegrimsvandring
  Gjennom hele middelalderen gikk horder av mennesker på pilegrimsvandring. Fra A til B, hvor B da var et sted av en stor religiøs betydning. Enten så dro for å bøte på sine synder, eller kanskje i håp om å bli helbredet. Men hvem gikk, og til hvor? Hva tok de med seg? Og hvilken påvirkning hadde dette på Europa? Dagens gjest er doktor i Middelalderhistorie Kaja Hagen Programleder og produsent er Christian Konglund Musikk: Epidemic Sounds Podkasten er produsert av Gjenklang Studio  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  04/05/2023
  47:46
 • Potetens utrolige reise
  Den var forbudt i Frankrike, ble koblet til spedalskhet i hele Europa, førte til inflasjon verden rundt, og fikk delvis skylden for død og fordervelse. Men den var også grunnlaget for hele sivilisasjoner, reddet land fra hungersnød igjen og igjen, og er proppfull av næring. Og er den fremtidens mat? Dette er historien om poteten. Dagens gjest er forfatter Marianne Berg Programleder og produsent: Christian Konglund Musikk: Epidemic Sounds Podkasten er produsert av Gjenklang Studio. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
  27/04/2023
  31:06

Mais podcasts de História

Sobre Historier Som Endret Verden

I Historier Som Endret Verden tar vi et dypdykk ned i historiebøkene for å prøve å forstå hvordan verden ble slik den er i dag. Hver uke inviterer programleder Christian Konglund en ny ekspert som forteller om en mer eller mindre kjent historisk hendelse eller person som har fått store konsekvenser. Her kan alle fra historieentusiaster til de som skulket historietimene på skolen lære noe!


Historier Som Endret Verden er en podcast fra Gjenklang. Se Gjenklangoslo.no

Musikk: Epidemic Sounds.


For annonsering kontakt [email protected]

For spørsmål eller tilbakemelding: [email protected]


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Site de podcast

Ouve Historier Som Endret Verden, Sala de Interrogatório E várias outras estações de todo o mundo com a aplicação radio.net

Historier Som Endret Verden

Historier Som Endret Verden

Descarregue agora gratuitamente e ouve facilmente o rádio.

Google Play StoreApp Store

Historier Som Endret Verden: Podcast do grupo